Am reusit imposibilul. Am alergat 42 + 100 km in Antarctica!

Andrei Roşu, prietenul nostru, a alergat in Antarctica.

Am revenit din Antarctica, unde am stat din 13 decembrie pana astazi.

Sunt din nou in Punta Arenas si nu imi vine sa cred prin ce experiente am trecut in ultimele zile…

Daca acum mai putin de un an nu imi imaginam ca voi ajunge vreodata sa alerg un maraton, ultimele zile mi-au aratat ca noi, oamenii, suntem capabili de realizari care depasesc cu mult granitele a ceea ce numim “limita fizica”. Dar hai sa va povestesc…

Pe 5 decembrie am alergat maratonul din Chile si aveam temeri in privinta urmatoarei alrgari, din Antarctica, programata cu 1 saptamana mai tarziu. Nu mai alergasem 2 maratoane intr-o saptamana (cele 3 maratoane alergate anterior au avut pauza 2-3 luni intre ele).

Plecand cu ceva intarziere catre Antarctica, am avut ocazia sa discut cu multi dintre colegii mei de “suferinta”, cu care urma sa alerg pe continentul alb. Am observat ca unii dintre ei au inceput sa alerge la o varsta mult mai inaintata decat mine si au ajuns la performante care mi se pareau imposibile, ca de exemplu sa alergi in continuu 48 de ore, mai mult de 200 de kilometri, la o temperatura medie de 40-50 de grade Celsius intr-o cursa precum Badwater…si toate astea la 60 de ani (de ex. francezul Alain Henri d’Andria, care s-a apucat de alergat la 47 de ani si care are la activ o gramada de ultramaratoane, printre care si Badwater…de 2 ori!)!!


cititi mai mult pe blogul lui Andrei Rosu

etichete: