Proiect Turkmenistan Garabogaz Fertilizer

DACOROM INTERNATIONAL a incarcat la bordul navei-ponton KUWWAT (armator IBRAKOM –pavilion Panama), in perioada 21-23 August 2016, in portul Constanta/terminalul operatorului portuar UMEX, utilizand danele 39 si RO-RO3, o piesa extrema ca dimensiuni – „CO2 Regenerator” cu o greutate de 366 tone si un volum de 4.224 mc (lung x latime x inaltime de 62,95 x 7,66 x 8,76 metri). Acest echipament a fost livrat de catre Mitsubishi Corp-Japonia, din Corea de Sud/portul Masan catre Romania/port de conexiune Constanta si mai departe a fost livrat din portul Constanta catre Turkmenistan, fiind parte a lotului de echipamente si materiale destinat Proiectului Turkmenistan Garabogaz Fertilizer (fabrica de ingrasaminte).

Piesa neambalata a fost instalata pe 7 suporti mobili fixati de corpul principal cu 2 cabluri izolate cu furtunuri si cu parti de cauciuc (amortizare) intre corpul piesei si suporti.

Piesa a fost manevrata cu 2 macarale ale Mv.ATLANTIC WINTER, fiind preluata de pa dana RO-RO3 si trecuta pe deasupra vasului – printre macarale –ulterior depozitata pe nava ponton KUWWAT.

Dupa operare/operatiile de incarcare, s-a asigurat amararea si securizarea piesei la bordul navei ponton.

Video proiect- partea 1Video proiect- partea 2